Mijn zelfbouw Smoker BBQ
De oude bbq was niet zo goed meer om te gebruiken,
daarna enkele jaren een electrische grill gebruikt wat ook goed werkt
als je alleen hamburgers,
satestokjes en worstjes wilt warmmaken. Toen ik op het idee kwam om een
Amerikaans model smoker BBQ aan te gaan schaffen. Alleen toen ik de
prijs hiervan zag moest ik wel achter mijn oren krabben. Ook de bekende
Weber eitjes heb ik bekeken,.. maar om nu meer dan 150 euro uit te gaan
geven voor wat 0,8mm blik dat slecht in elkaar gepuntlast is. En daar
geven ze 10 jaar garantie op, ik denk als ie 5 jaar buiten staat dat hij
weggerot is. Voor dat geld kun je heel wat echt dik staal kopen. |
|
De plaatselijke LPG inbouwer had nog een oude tank
liggen, die even
bekeken en in orde bevonden, kon ik GRATIS meenemen. Kon ik op de
motor niet meenemen, daarom maar terug naar huis en op de fiets. |
|
|
Er wordt gestookt in een aparte brandkamer, hierbij
gekozen voor 6mm plaat dat op maat is geknipt bij de plaatselijke
metaalhandel. |
De poten worden gemaakt van kokerprofiel, 20x20mm.
Roosterhoogte komt op ongeveer 65cm hoogte van de grond. De poot op de
rechtse foto wordt twee keer gemaakt. Voor aan de andere kant ook
eentje, op die op de foto komen de twee wieltjes. |
|
|
|
Links de poten eronder gelast, deurtje in de brandkamer. Hierboven zie je warmteplaat waar de warmte onderdoor stroomt met vet afvoer gootje. het geheel moet hier nog netjes gemaakt worden. |
|
|
|